Ce? Cum? Și cel mai important CINE? Cine sînt cei care stau în spatele brandurilor de milioane, care se transformă-n obsesiile mondenilor? Sunt și ei oameni. Nițel mai stranii pe-alocuri. În alte cazuri – cât se poate de obișnuiți. Vă propunem o listă a designerilor care nici mai mult nici mai puțin dictează tendințele a ceea în ce te vei îmbrăca tu mâine, dar singuri se limitează la look-uri comode și minimaliste. Un paradox al contemporaneității, nu-i așa?

Carolina Herrera

Nu mai ținem minte de când Herrera ar fi ieșit pe podium în altceva decât o cămașă albă, fustă cu o lungime medie și croială în formă de A și pantofi cu vârfurile puțin ascuțite. Se zice că fusta cu croială în formă de A poate să ne avantajeze din considerentul că, cu cât partea de jos este mai lată, cu atât mai îngustă va părea talia. Oare acesta ar fi motivul, de ce designerul nu renunță la această ținută? Rămâne doar să presupunem.

Yohji Yamamoto

Uneori este numit și ”Poet al negrului”. Yamamoto este renumit mai mult pentru creațiile sale avangardiste, unde nu uită de culoarea sa preferată – negru. Vorbește despre culoarea neagră de parcă ar fi un om: ”Este modest și arogant în același timp” sau ”Negrul este lenos și ușor, dar în același timp misterios”. Observăm că nici în outfiturile sale nu își părăsește favorita culoare. Pălărie, palton sau sacou și pantaloni negri – obiectele cheie în ținutele sale.

Prabal Gurung

O pereche de teniși, maiou și blugi – elemente definitorii pentru Gurung. Este oare o dragoste față de minimalism sau o încercare de a evidenția brațele sale bine tonifiante?

Vera Wang

De fapt Vera mai diversifică textura și stilul ținutelor sale, dar există și câteva constante în outfiturile ei cum ar fi: să se îmbrace în negru din cap până-n picioare și să-și pună tocurile înalte.

Alber Elbaz

Fostul director creativ al brandului Lavin este îndrăgit de milioane, atât pentru creațiile sale cât și pentru aspectul său. Ar putea deveni sursa de inspirație pentru crearea unui personaj animat incredibil de simpatic. Mai adăugați la asta și ținutele sale cu semnătura clasică – papioane în culori aprinse cum ar fi roz sau muștar și îl aveți gata-gătițel.

Olivier Rousteing

Tatăl a strălucitoarelor și extravagantelor ținute Balmain. Zi de zi creează schițe pentru o armată întreagă de modele, pe lângă ele se regăsesc și Kardashian, Jenner, West, etc. Cu toate acestea, la majoritatea aparițiilor sale, se limitează cu sacou în 2 rânduri de nasturi aurii și un look absolut negru. Paradoxal nu-i așa?

Riccardo Tisci

Riccardo este cunoscut pentru modul în care a insuflat și combinat romanticul cu goticul în ținutele Givenchy. Ținuta sa preferată este totuși una minimalistă și modernă, care pe lângă toate este comodă și ușor de întreținut (excepție pot fi adidașii albi, care pot fi foarte greu de păstrat imaculați).

Michael Kors

Alegerea ținutei de către Kors este foarte ușor de înțeles: Sacoul adăugă o picătură de lustru, maioul îl ține departe de aspectul împăiat, iar mocasinii sunt o rezolvare ușoară pentru cei ce caută un nivel mediu între business și casual. Unicul lucru extravagant din ținutele sale îl reprezintă ochelarii negri, care-i poartă atât afară cât și în spații închise.

Karl Lagerfeld

Cel mai straniu lucru la el, este ideea că orice ținută este fundamentată de o mare semnificație filozofică, chiar dacă-i doar un costum negru. Dar, să nu uităm cine-l poartă, designerul caselor de modă Chanel și Fendi. Astfel accesoriile neobișnuite precum: mănuși metalice, cravate mari și late, ochelari și gulere înalte – îl fac unical.

Giorgio Armani

Sigur că în cazul în care va trebui să pășească pe covorul roșu, Armani va îmbrăca un costum la 4 ace. Însă când vine vorba de apariția pe propria pistă, legenda italiană nu se complică.
Ținuta lui constă din: pantaloni și pulover bleumarin combinați cu niște teniși albi.

Jason Wu

Ne îndoim că Jason l-ar repeta pe Michael în ceea ce ține de ținuta proprie, deși asemănarea este pe față. Diferența dintre Wu și Kors este că Jason insuflă în ținutele sale câteva picături de juvenil. Aceiași pantaloni Slim și varietatea mare de adidași sunt o dovadă reală. Ah da, să nu uităm și de ochelarii remarcabili pe care Kors nu îi scoate ”niciodată”.

Thom Browne

În zilele de astăzi există mulți oameni, care cred că pantalonii scurți pentru un bărbat arată scârbos. Uniforma lui Thom există pentru a sfida anume așa fel de oameni. Vesta, sacoul, chiar și cravata servește drept o declarație fermă că pantalonii scurți pot fi și ei eleganți, astfel devenind favoriții lui Browne.

Tom Ford

Ford este tipul ăla de bărbat, care nu are pantaloni de training. În aeroport, acolo unde chiar nu ne pasă cum arătăm, Tom era la 4 ace în costumul său. Obsesia sa față de perfecțiune este ceea ce la făcut renumit și i-a adus succesul incredibil pe care îl are ca designer, regizor, etc.