De Crăciun, clubul de bikeri din Republica Moldova a pornit să colinde capitala pe motociclete, deghizați în Moș Crăciun. Traseul a acoperit tot Chișinăul, inclusiv sectoarele: Botanica, Centru, Ciocana, Râșcani, Telecentru, Buiucani și Sculeanca. Mai mult ca atât, Moșii au oprit în Piața Marii Adunări Naționale pentru a face fotografii cu copiii și a împărți dulciuri. Evenimentul se află la a 5-a ediție, și după spusele participanților, ”În fiecare an suntem tot mai mulți și mai mulți!”

  Organizatorii paradei, Hîncu Alexandru și Hîncu Nadejda, afirmă că ințiativa a pornit de la dorința de a crea o atmosferă de sărbătoare în Chișinău și aduce zâmbete pe fețile oamenilor, combinând această tendință cu pasiunea pentru motociclete.
15665592_1238973639458407_926999788942859347_n
  Astfel, zeci de oameni care au prins Parada Moș Crăciunilor pe Bike au reușit să fotografieze și să filmeze evenimentul; ”Este o adevărată plăcere să organizăm parada în fiecare an, vezi uimirea și încântarea trecătorilor și te simți oarecum împlinit la sfârșit de zi, după ce ai provocat sute de zâmbete. Cred că este o tradiție frumoasă pentru orașul ăsta, avem nevoie de mai multă energie pozitivă!” spune unul dintre participanți.
  Parada a avut loc la data de 25 decembrie, între orele 12:00 și 14:30, pe un traseu de aproximativ 100 km, în coordonare cu poliția locală de patrulare.
parada-mos-craciunilor-2 parada-mos-craciunilor-3 parada-mos-craciunilor-4 parada-mos-craciunilor parada-mos-craciunilor1
Autor: Dolghier Corina
Foto: Hîncu Nadejda