Iată un fapt: Oricine cu un card în buzunar poate parcurge toate magazinele de îmbracaminte și să arate ca un fashionist cu un capital X. Dar iată altul: Foarte puțini oameni – cu card sau fară – pot fi considerați oameni cu stil original.

Împopoțîndu-te în cele mai cool etichete, acestea ar putea să îți de-a un impuls de gratificare vestimentară, dar în cîteva luni ele vor fi demodate și te vei simți obligat să ții pasul cu următoarea rundă de piese vestimentare. Ce plictiseală! Cu toate astea, sunt femei care cad în plasa unuia și același ciclu mereu.

  1. Ele nu navighează pe blogurile street style și nu copie exact ceea ce văd.

În ziua de azi pozele fashion sunt cea mai bună sursă de inspirație. Noi petrecem o parte mare din timp urmărind paginile Pinterest și diferite galerii, pentru a acumula idei interesante cînd vine vorba de oufit-urile de sezon.

  1. Ele nu se tem de nici un magazin – și pot găsi ceva aproape oriunde.

Femeile stilate vor proba orice. Da, anumite orice – magazine cu factor de snoabă la zero, dar care reușesc să rămînă fidele esteticii. Lor nu le va frică să intre într-un magazin siropos pentru teenager-eri, din mall, dar asta nu înseamnă că vor ieși de acolo cu lucruri care le-ar îmbrăca sora de 12 ani.

  1. Ele știu cum să-și creeze stilul după propriile preferințe.

Nu este neapărat cazul cînd cele mai stylish fete vor spune: „Această bluză? E ca din secolul trecut.” Dar e de fapt așa?

Eh, bluza în sine poate e destul de cool, dar ține de modul în care o va asorta. Poate a ascuns-o într-o pereche de blugi, poate a lăsat un nasture deschis, poate a suflecat mînecile și a pus pe ea o pereche de cercei grei – determinîndu-i pe toți să-i facă complimente.

  1. Ele mereu arată de parcă ar fi mai puțin aranjate decît ceilalți.

Oamenii de modă înaltă obișnuiesc mereu să apară un pic mai neînsemnați, decît atît de extravagant ca și în scenariile lor. Acest lucru ar însemna să poarte adidași cînd orice altă fată ar încălța tocuri, putînd o pereche de pantaloni largi, cînd alta ar lua o rochie sclipitoare sau prinzîndu-și părul într-un bob murdar, cînd fetele își fac bucle fine.

Sunt detalii mici care întotdeauna îi fac să arate un pic mai “nearanjați.”

  1. Ele înțeleg că etichetele nu le fac să arate mai bine.

Sună straniu, dar cei mai stilați oameni din lume – care au încredere în sine – știu că nu au nevoie de hanorac de $700 sau de geantă de $2000 ca să arate frumos. Ei pot apărea într-un tricou și într-o pereche de blugi decolorați și să arate cel mai tare dintr-o încăpere, deoarece ei au ÎNCREDERE. Și probabil o cuafură deosebită.

  1. Ele nu sunt sclavii modei.

Unele dintre cele mai stilate femei sunt capabile să se joace cu moda și să urmeze anumite tendințe ale ei fără ca să arate ca niște sclavi. Dacă nu-ți place o tendință, chiar dacă orice fashion blogger o poartă, atunci nu o prelua. E atît de simplu.

  1. Ele nu se îmbracă pentru a fi considerate stylish.

Înainte ca blog-urile, street style-ul și Fashion Week să devină un circ cu trei inele pentru cei care vreau să atragă atenția prin hainele sale, femeile se îmbracă pentru ele înșiși, pentru stilul lor de viață și ce arată bine pe ele.

Crede-ne! Nu contează că acele tocuri sunt Alexander Wang, dacă nu poți umbla pe ele, atunci nu vei fi considerat stilat.

foto: pinterest.com