Dulapul tău din dormitor deține cele mai valoroase lucruri pentru tine, fie ca sunt elemente care le ai de ceva timp, fie că este vorba de o bluză care abia aștepți să o îmbraci.

Totuși, de ce mereu e un haos în el?

Mai jos sunt 5 secrete ale femeilor care tratează dulapul cu respect.

  1. Ele scapă de un lucru atunci cînd achiziționează alt ceva nou.

Acest sacou nou nu poate fi adăugat în colecția ta de haine pînă nu scapi de ceva care arată ciudat și care nu-l mai porți. Același lucru este valabil pentru pantofi, curele sau pălăriile de soare pompoase. Pînă cînd nu vei fi dispus să înlocuiești lucruri noi cu cele vechi, nu-ți vei completa garderoba, dar îi vei reda aspect de aglomerație și încurcătură.

  1. Sunt curățite mult mai des decît crezi.

Curățenia de primăvară se poate întîmpla mai mult de o dată pe an. Evaluează-ți garderoba cel puțin în fiecare sezon și scapă de lucrurile înfundate și care sunt deprisos, care nu sunt purtate sau care sunt în așteptare de „ziua potrivită”. Nu vei regreta ceva loc în plus, crede-mă!

 

  1. Sunt organizate după  importanță.

Nu, nu trebuie să grupezi toate piesele vestimentare de toamnă și de iarnă împreună. Și la sigur nu trebuie să le sortezi după culoare sau stil.

Doar organizeză-ți dulapul după o sistemă convinabilă pentru tine, care te ajută să gasești repede ce ai nevoie și să întelegi unde sunt aranjate lucrurile necesare pentru moment.

 

  1. Ele folosesc fiecare milimetru de spațiu eficient.

Folosește cîrlige pentru poșete, rafturi pentru pantofi, locuri ascunse greu accesibile – orice nu ai face, nu uita să-ți cumperi niște umerașe speciale. Ai putea, de fapt, să eliberezi totalmente garderoba și să o privești cu alți ochi pentru a  minimiza depozitarea, a o completa iarăși după stilul tău de viață și a-i reda un aer proaspăt.

 

  1. Întotdeauna lucrurile trebuie puse la locul corect, de unde le-ai luat.

Ai ajuns în sfîrșit la organizarea și curățarea dulapului, dar nu poți nici de cum găsi ce să pui pe tine pentru ieșirea de azi seara. Ai o mulțime de rochii pe umerașe, dar sunt toate stiletto! Nu te enerva, doar asigură-te de fiecare data să pui hainele înapoi la locul unde erau pîna atunci.

 

 

foto: pinterest.com