Există persoane pentru care vacanța perfectă înseamna o plajă cu nisip alb și valurile mării, însă pentru altele, ideea unei escapade reușite înseamnă pur și simplu… shopping!

Trebuie să știi că cele mai frumoase magazine ale lumii conțin mai mult decât piese scumpe de designer: multe dintre aceste magazine sunt faimoase pentru arhitectura lor sau pentru elementele de design interior. Așa că, de la Paris la Singapore, aruncă o privire pe lista noastră ca să descoperi câteva dintre cele mai frumoase orașe de vizitat cu scopul cumpărăturilor!


1. Singapore

Acesta este orașul stat în care shopping-ul este considerat un hobby național. Vizitează destinatia numarul unu a Asiei pentru shopping-ul de lux, The Shoppes la Marina Bay Sands, unde vei descoperi peste 300 000 de metri pătrați de rai comercial. Acolo vei găsi peste 300 de magazine, toate sub același acoperiș, inclusiv buticuri de lux precum Ralph Lauren, Chanel, Cartier sau Prada. Dacă plănuiești o călătorie la Singapore, caută inainte să vezi care este perioada reducerilor.

2. Tokyo 

Capitala niponă se află, cu siguranță, pe lista majorității oamenilor pasionați de shopping. Acest oraș plin de energie este faimos pentru mix-ul său unic de magazine interesante de designer, mall-uri uriașe si buticuri neconvenționale din cartierul Shinjuku. Dacă îți place să mergi în mall, vei adora complexul KITTE. Este localizat chiar în fața gării din Tokyo și are șase niveluri, cu o grădină la ultimul etaj. Arhitectura este impresionantă, și găzduiește peste 100 de buticuri și restaurante. Dacă ești fană vintage, vizitează New York Joe Exchange, unde poți descoperi comori secondhand. Iar o excursie la Tokyo nu este completă fără o vizită în faimosul district de shopping Ginza, la a cărui concepție a lucrat designerul de la Comme des Garcons, Rei Kawakubo.

3. Milano

Cum ar putea să nu fie Milano pe această listă? Ca și gazda a unuia dintre cele mai importante fashion show-uri din lume, Milano respiră și trăiește moda! Dacă hainele de designer sunt slăbiciunea ta, ai venit în locul potrivit. Toți designerii italieni celebri sunt aici, de la Versace la Armani și Missoni. Design-ul de calitate este peste tot în Milano: chiar și o plimbare liniștită pe străduțele orașului te va duce către cele mai bune ateliere de pantofi din piele. Iar toată lumea de pe stradă este îmbrăcată impecabil! Pentru o experiență la mall, vizitează Galleria Vittorio Emanuele II, unul dintre cele mai vechi mall-uri din lume, care găzduiește cele mai mari case de modă: Prada, Louis Vuitton și Gucci. Dar dacă plănuiești o excurie la Milano, ai face bine să începi să faci economii de pe acum!

4. Dubai

Nu prea există altă destinație de shopping așa cum este Dubaiul. Aici găsești cel mai mare mall din lume, Dubai Mall, care are peste 1200 de magazine, dintre care 160 sunt pentru mâncare și băutură. Cel mai mare magazin de dulciuri, Candylicious, este tot aici! Numai acesta are peste 3000 de metri pătrați. De asemenea, aici este raiul și pentru iubitorii de pantofi, cu peste 30 000 de metri pătrați de magazine care vând pantofi și peste 300 de branduri.

5. Paris

Lista celor mai frumoase orașe din lume în care să faci shopping nu ar fi completă fără Paris, orașul modei, una dintre cele mai stylish destinații. Galeriile Lafayette reprezintă un loc cu adevărat magic! Pentru o experiență mai casual, îndreaptă-te către cartierul istoric Le Marais, locația preferată de pasionații de piese unice, de antichități și artă. Bineînțeles, o vizită de shopping la Paris nu ar fi completă fără să ajungi în locurile cele mai populare: Bulevardele Montaigne, Champs-Elysees sau Saint Honore.

sursă poze: www.pinterest.com