Nu există femeie care ar purta intenționat ceva care ar face-o să arate mai grasă, mai josuță sau mai înaltă decât își dorește. Cu toate acestea, sunt foarte multe femei care fără să-și dea seama, au stiluri care le fac să arate mult mai în vârstă. Iar vârsta pentru doamne este un mare dușman! Sună cam paradoxal, dar dacă nu ne simțim în interior atât de maturi, de ce ar trebui să avem o imagine vârstnică când apărem în pubic?

Mai jos vă prezentăm o listă de 10 lucruri care vă fac să arătați mai matur:

Textura tweed.

În timp ce unele materiale emană note de tinerețe (cum ar fi denim), altele ca tweed-ul pare să creeze impresie opusă, deoarece este asociat cu costumul de matroană și straie vintage de vînătoare.

Ochelarii de vedere.

Sigur, ai mare nevoie de ei, dar nici o femeie nu a arătat mai tînără cu ochelarii cocoțați în vîrful nasului. Poate în cazul în care optăm pentru niște brand-uri “proaspete”, ce oferă accesorii optice cool. Aici, ar exista probabilitatea să arătăm ca o bibliotecară sexy și cu ochelarii care îi purtăm zilnic.

Părul gri.

Putem intra într-o încurcătură spunînd că părul gri ne face să arătăm mai în vîrstă, dar acesta este adevărul! Aici cu siguranță putem vorbi de femeile care au făcut din părul gri un aspect unic și un stil specific, ca Nicole Richie.
Dar de ce să ne complicăm, cînd avem atîtea opțiuni pentru culoarea potrivită a părului?

Cardiganul.

Cît de trist nu e, se pare că aceată piesă vestimentară ideală pentru vreme mai rece, ne fac pe noi femeile să fim neatrăgătoare, să parem „grele”, deoarece cardiganele ne lipsesc de formă și ne fac să arătăm ca niște saci. Așa dar, orice nu ar fi,dacă vrei să-ți scoți în evidență tinerețea, nu pune pe tine un cardigan pentru că acesta nici de cum nu îți ascunde șoldurile, ba chiar le face să arate mai mari!

Încălțămintea de confort.

Dacă nu știi cum să strici un look perfect, încalță o pereche de sandale comode.
Magazinele de azi ne pun la dispoziție o gamă prea diversă de încălțări frumose, de ce ar trebui să optăm pentru niște sandale fără gust și formă, care ne dau doar senzația de încălțăminte „ușoară”?

Blugii Mamei.

Pantalonii creponați tronconici, cu talie înaltă, cunoscuți și ca – blugii mamei, sunt pe atît de neatrăgători, dar și în stil depășit. Multe brand-uri încearcă să readucă în modă acest aspect al anilor ’80, ’90, dar, ar fi mai bine să îi lăsăm undeva în trecutul îndepărtat, pe timpuri cînd erau în modă.

Culorile care îți șterg imaginea.

Un lucru sigur care te face mai în vîrstă este să porți culori care îți dau o nuanță palidă a feței și “îți spală” întreaga aparență. Pentru unii asta înseamnă să eviți culoarea galbenă sau mov, dar ele pot fi foarte diferite. Și totuși cîte nuanțe frumoase și aprinse sunt care ne ajută să arătăm mai tînăr și mai vioi.

Geantă veche de mînă.

Încă te mai tentează gențile de modă veche care se purtau cu 15 ani în urmă? Acestea au fost la putere deceniul trecut, dar acum pot adăuga ani buni la vîrsta ta. O opțiune ar fi geanta din piele sau o geantă crossbody drăguță.

Prea mult sau prea puțin machiaj.

Fardurile de obraz și rujurile înțăpătoare te pot îmbătrîni la fel ca și lipsa de machiaj. Dacă nu sunteți sigure ce vi se potrivește, există multe magazine care îți pot oferi un makeover gratuit, dar și singură poți învăța să obții un machiaj perfect pentru vîrsta ta.

Șosetele și adidașii sport înafara antrenamentelor.

Există un anumit mod de a purta adidași sau teniși în afara sălii de sport, dar trebuie să fim foarte atenți cu ei, cu toate că sunt perfect acceptabili cu o pereche de blugi… independență de stilul pe care îl ai.