În zilele noastre procedurile cosmetice și chirurgicale sunt niște lucruri într-atît de normale și frecvente cum ar fi căderea părului!

Cu atît mai mult că au atins rîndurile celebrităților, aceste proceduri devin o normă și pentru toate doamnele și domnișoarele care par a fi nemulțumite cu ce le-a înzestrat natura.

Vorbind despre aceste trucuri de frumusețe, întîlnim persoane care le privesc ca pe niște simple proceduri de îngrijire personală, iar cineva le consideră o exagerare sau chiar o aberație.

Există, de fapt, o mulțime de opțiuni disponibile cînd ne referim la injecții faciale, de la botox la materiale antirid (wrinkle fillers), și mai nou – injecții cu vitamine. V-am intrigat?

Dar ce se ascunde, de fapt, după toate acestea?

Botox-ul

Cu singuranță că a-ți auzit de botox, dar există o mică confuzie cînd vine vorba de botox versus filler-uri, ca acidul hialuronic sau Juvederm. Folosit adesea pe frunte sau în zona “laba gîștei”, botox-ul relaxează musculatura, eliminînd ridurile care se formează de exemplu atunci cănd expresia feței este încruntată.

Tratamentul este temporar și durează între 3-4 luni.

Filler-uri

Diferite de botox, filler-urile acționează de parcă ar „tăbăci” piele care și-a pierdut din plenitudine cu vîrsta. Acestea pot fi folosite ca modelare a feței și sunt de mai multe tipuri.

Cele două tipuri principale sunt: materiale sintetice și naturale.

Natural: Cea mai frecventă umplere naturală este acidul hialuronic, un element al pielii, care este prezent în corpul uman. Efectele sunt temporare și pot dura pînă la 18 săptămîni, cu toate că cei mai mulți oameni vor avea nevoie de cel puțin un an de aplicare a procedurii pentru a-și menține rezultatele.

Juvederm, substanța relatărilor din spatele transformării buzelor lui Kylie Jenner, se obține de la derivatul acidului hialuronic non-animal și este unul dintre materialele de umplere naturală utilizat cel mai des.

Efectele adverse sunt rare, dar din acestea pot fi roșeața, umflături sau vînătai în locul injectării.

Sintetic: umplerile sintetice, cum ar fi colagenul lichid oferă mult mai rezultate durabile, și sunt considerate semipermanente. Cu toate că filler-ul nu se irosește, orice rid nou care va apărea  cauzat de îmbătrânire sau de efectelor nocive ale soarelui, va duce la dispariția materialului sintetic.

Injecții cu vitamine

Preparatele injectabile cu vitamine implică zeci de microinjecții cu furnizarea unui mix de vitamine A, B, C și E, minerale, aminoacizi, enzime, elastină și acid. Aceaste stimulează celulele care produc colagen și face pielea mai rigidă. Efectele sunt vizibile după două săptămîni, este recomandat pentru că stimulează fibroblastele, celulele pielii care produc colagen.

sursa foto: google.com