Dacă nu ați vizionat documentarul de modă “Ochiul trebuie să călătorească”, atunci vă sugerăm să faceți acest lucru imediat. În centrul poveștii este legendara editoare de modă Diana Vreeland, care a fost unul dintre personajele cele mai fascinante din întreaga lume a modei.

În jurul anilor 1929 cînd se stabilește cu familia în Londra, devine prietenă bună cu renumitul fotograf Cecil Beaton. Aici își crează propria istorie legată de lengerie alături de Berkeley Square din Londra și adesea merge la Paris pentru a-și procura costumele Chanel.

Cănd s-a mutat la New York în anul1936, Diana pornea în una dintre cele mai mari aventuri ale vieții sale, începînd să semneze rubrica ,,Why don’t you?” a revistei Harper’s Bazaar, continuînd cu editarea revistei Vogue din 1963 până în 1971.

De-a lungul timpului, Diana Vreeland a fost și consilier de stil pentru Jacqueline Kennedy, prima doamnă a acelor vremuri, iar din 1971 consultant al Muzeului Metropolitan de Artă din New York, urmînd ca în anul 1984 să își scrie autobiografia (Diana Vreeland), plină de momente din culise și inspirație.

În aceasta am descoperit și 10 citate de-ale sale, care încă ghidează lumea modei:

 1.Moda este element important al existenței, este în aer și se schimbă continuu, odată cu evenimentele epocii. În haine, poți vedea cum se apropie o revoluție. Poți vedea și simți orice prin intermediul hainelor.

2.Singura eleganţă reală este în minte. Dacă ai dobândit-o, restul chiar vine de la sine.

3.Un pic de prost gust este ca un strop de paprika. Toate avem nevoie de un strop de paprika – e inimos, e sanatos, e fizic.

4.Trebuie să ai stil. Te ajută să cobori scările. Te ajută să te trezești dimineața. Este un mod de a trăi.

5.Stilul – toți cei care il au dețin în comun un lucru: originalitatea.

 6.Cu stilul te naști. Este foarte greu să îl dobândești pe parcurs.

7.Cred că atunci când ești tânăr ar trebui să stai mai mult cu tine și să îți accepți suferințele. Până într-o bună zi când vei ieși din carapace și toate vor căpăta un sens.

8.Ce ar fi moda fără literatură?

9.Frumusețea este în toate ființele care iubesc și sunt iubite.

10.Urasc narcisismul, dar sunt de acord cu vanitatea.

11.Lumina este totul pentru o culoare.

12.Bikinii sunt cel mai important lucru pînă la bomba atomică.

13.Rațiunea și manierele sunt totul.

14.Nu-mi pot imagina să devii plictisit de roșu, ar fi ca și cum te-ai plictisi de persoana iubită.

15.Ador tertipurile. Dintotdeauna le-am adorat.

sursa foto: google.com