Nu știu cum pentru voi, dar pentru mine primii 10 ani din viața mea erau în culoare roz, atît la figurat, cît și la propriu, începînd de la tapetele florale, rucsacuri, agrafe de păr pînă la berete, maiouri și rochițe.

Ca pentru orice fată, încă de la naștere culoarea roz era mai mult o “prescripție”, nu doar o simplă aparență reprezentativă. Cu cîtă mîndrie alegeam să port roz, cînd practic toți maturii din jur purtau negru, maro sau nuanțe de gri.

Asociată fetițelor mici, prințeselor și păpușilor Barbie, multe femei au dificultăți sau ezită în a purta haine roz. Din cauza acestei impresii stereotipice este mai greu de a trage distracția de pe culoarea roz și a o implementa într-un stil „grown up”.

Astfel, vă prezentăm mai jos cîteva ținute demne de nuanțe roz.

how-to-wear-pink-summer-01

O pereche de pantaloni în culoare girly de roz, perfecți pentru multe ocazii, au o declarație în sine, mai ales cînd deja ai obosit să-i porți doar în nuanțe clasice sau de blugi. Pentru celelalte elemente vestimentare optează pentru culori închise, ca spre exemplu un top negru, asortat în aceeași culoare cu adidașii sport. Aceste două extreme de culoare, fac ca look-ul tău să arate pe cît se poate de neordinar și atrăgător.

 

classy-and-chic-dress-Amal-Alamuddin-693x1024

Alege rochii în siluete simple. O modalitate ușoară de a purta roz fără ca să arăți ca o prințesă. Optează pentru un design minimalist, fără volane și straturi în plus. Un joc de culori aprinse pe pantofi, ar fi o idee bună de a completa ținuta.

 

vesta-lunga-roz

Gingășie și gust găsim în rozul pastelat. De data aceasta o vestă lungă, care ar fi mai mult ca un element adăugător decît ceva de bază. Atît de subtil îndulcește toată modestia ținutei. O pereche de sandale pe toc, un zîmbet cochet și ai un look de nota 10.

 

Pic-5

Cînd vorbim de jachete am obișnuit să fie negre sau gri, dar nu. Aici ne aruncăm între două extreme a unui roz aprins în combinație cu culorile clasice, unde de fapt pierdem acea graniță între copil și matur. Un accesoriu de orice culoare i-ar reda ținutei mai mult accent și stil.

ShallWeSasaSilkWindowPane4

 

Pentru utima variantă, să fim îndrazneți! Nu-i nimic dacă tot ce ai pus pe tine se rezumă la culori calme. Un accesoriu sub forma unei genți de culoare roz, e o alegere perfectă. Ea va fi cireașa de pe tort la propriu.

sursa foto: pinterest.com