Are 24 de ani și o mulțime de vise pe care vrea să le împlinească. Andreea Codrea este bloggerița de modă din România ce-și iubește la nebunie orașul natal, Pitești. Este pasionată de frumos, primii pași în acest domeniu al frumosului i-a făcut pe la vârsta de 13 ani pe post de fotomodel. Peste ani și-a creat și un blog www.xcentrica.ro din dorința de a schimba ceva la capitolul modă și bun gust în orașul natal.

  Deea este blogger oficial al unui centru comercial din orașul ei, are propria firmă de PR și evenimente,are și un blog pe site-ul revistei Glamour România, a participat doi ani la rând la Milano Fashion Week acolo unde a a apărut în Vogue UK, Vogue China, Harpers Bazaar, lucrează cu branduri mari din România, dar și din străinătate. Andreea a confirmat că femeia poate face orice, doar dacă este susținută de cei dragi: „Sunt o norocoasă, pare greu de crezut dar le am pe toate. De fapt îmi doresc să dărâm orice preconcepție conform căreia o femeie nu le poate face pe toate. Pot fi oricând soție, fashion blogger, manager de agenție, manager de firmă de PR și pe deasupra la un moment dat- mamă.”

– Ce nu știe lumea despre Deea Codrea?

– Recunosc că întrebarea ta m-a făcut să zâmbesc, poate pentru că niciodată nu m-am gândit la asta. Probabil nimeni nu știe că am lucrat ca însoțitor de bord cateva luni și că dețin un astfel de brevet. De asemenea sunt căsătorită de doi ani de zile cu omul pe care l-am cunoscut acum șapte ani. Pe lânga activitatea de blogging, dețin și o firmă de PR și evenimente, prima de acest gen în Pitești și sunt primul blogger oficial al unui centru comercial din Pitești. Ba mai mult de curand am lansat un proiect: Pitești Street Style, prin care îmi doresc să surprind oamenii bine îmbrăcați din orașul meu, și acest proiect fiind primul de acest gen în Pitești.

– Cum este să lucrezi cu modelele într-o proprie agenție?

– Provocator și nici măcar o singură dată plictisitor. Am peste 30 de adolescente în agenția Xcentric Models și 15 copii cu vârste între 3 și 12 ani. Fiecare duminică o petrecem împreună încercând sâ îmbinăm utilul cu plăcutul și să ajutăm fiecare persoană ce ne trece pragul să aibă o mai mare încredere în sine. Obișnuiesc să spun că suntem o familie, ne vizităm, creștem împreună și ieșim destul de des. Învățăm frecvent unul de la altul și pe mine chiar mă ajută să am alături atâtea adolescente, astfel aflu ce este nou tot timpul.


– Cum ai ajuns la concluzia că vrei să-ț
i faci un blog?

– Majoritatea lucrurilor bune din viața mea s-au întâmplat pentru că cei dragi mie au crezut neîncetat în mine, poate chiar mai mult decât am făcut-o eu. Soțul meu a fost cel care mi-a spus într-o zi acest lucru văzând cum o mulțime de fete, dar și modele ale agenției îmi cereau sfaturi pe acest subiect. Am început timid, însă cu un singur citat în minte: „BELIEVE and you WILL” și exact așa a fost!


– Cum ți-a venit ideea de nume „Xcentrica” și ce semnificaț
ie are?

– Totul a pornit de la numele agenției, Xcentric Models. Obișnuiam să le spun fetelor din agenție xcentrice, ba chiar le-am făcut la un moment dat tricouri inscripționate astfel. Când discutam despre blog cu soțul meu, l-am întrebat: „ce nume crezi că mi s-ar potrivi?” , atunci am avut de ales dintre două variante și Xcentrica pur și simplu m-a convins. Xcentrica nu vine de la clasicul cuvânt excentric, tocmai de asta este scris diferit, vine de la „altfel” : un alt fel de a gândi, un alt fel de a visa, un alt fel de a fi.


– Ți-ai extinde activitatea agenției de modeling și în Moldova?

– Cu siguranță! Unul dintre planurile pe termen lung cu agenția noastră este să o facem cunoscută la nivel internațional și național și chiar să fim prezenți și în alte orașe, spun orașe pentru că Moldova pentru noi este aceeași țară.

– Ai ceva magazine preferate în care obișnuiești să faci shopping?

– Unul dintre avantajele fashion blogging-ului este că faci shopping tot timpul și cumva ajungi să găsești locurile perfecte pentru shopping, un fel de rai al fashionistelor. Obișnuiesc să fac cel mai des shopping online și site-ul meu preferat este www.shopbop.com , acolo unde găsesc o mulțime de produse de designer. Nu neglijez nici sesiunile de shopping în oraș și de cele mai multe ori ajung în Zara, Mango și alți retaileri din grupul Inditex. Preferatele mele rămân însă magazinele mici și cochete de pe străzile din orașul meu, acolo poți găsi adevarate comori.


– Ce p
ărere ai despre street-fashion-ul din Moldova?

– Să știi că am început să urmăresc foarte multe bloggerițe din Moldova și m-au cucerit definitiv. Mia Bescheiri este preferata mea și trebuie să recunosc că moldovencele sunt al naibii de frumoase, cu stil și mult bun gust. Se simte o ușoară influență rusească, prin jocurile de culori, dar se echilibrează și prin stilul minimalist, atât de clean.


– Care designeri vestimentari din Moldova te-au impresionat?

– Să știi că așteptam această întrebare pentru că în top 3 designerii preferați din toată lumea, se află și două femei superbe din Moldova. Ele stau în spatele brandului Raquette și chiar într-o ținută a acestui brand am apărut în acest an în Harper’s Bazaar la Milano Fashion Week. Creațiile lor sunt atât de minimaliste, clasice, cu detalii feerice precum dantela, culorile pastel și volanele. Le ador stilul și sunteți norocoși că le aveți acolo.


– Care piese vestimentare le por
ți cel mai des?

– Jacheta de piele, geanta medium Selma Michael Kors, o pereche de pantofi sport, cămașa din denim și pălăria boy. Sunt elemente basic în garderoba mea și îmi place să le reinventez tot timpul.


Acum urmează întrebări care nu necesită răspuns lung:

-Personalitatea care te inspiră? – Audrey Hepburn – carismatică, plină de energie, însă atât de delicată
-Ultima carte citită? – „Jeff Bezos și epoca amazon” de Brad Stone
-Fashion blogul preferat?www.kayture.com
-Cât de des faci shopping? – De cel puțin 2-3 ori pe săptămână. Uneori zâmbesc și eu când realizez că fac shopping mai des decât fac piața.

Echipa Lookz îi urează mult succes în continuare Andreei Codrea.

Interviu realizat de Ignat Laura