Dia Moraru este stabilită deja de 6 ani în America și trăiește o viață ca în filme. Este o fire iubitoare de frumos astfel, că a decis să își lanseze un blog de modă acum 5 ani. Are un program încărcat dar nu se plînge.Îi place să muncească și să vadă rezultate mai apoi. Este  soție, mamă, mai are și un job, iar pe lîngă toate astea pe umerii ei se lasă și studiile. Haideți să o cunoaștem!

Dragă Dia, spune-ne te rog de cînd ești pasionată de modă și cum a evoluat stilul tău în timp?

– Nu pot spune că sunt pasionată de modă, pentru că nu e adevărat, sunt o fire iubitoare de frumos mai mult ca orice, de aici se trage și pasiunea mea pentru stilizarea ținutelor mele.Tind spre o armonie fizică și interioară și asta respectiv se pune și pe faptul cum arăt. Stilul mi-a evoluat într-o direcție bună cred eu. Dacă în adolescență mi se părea că sunt cea mai tare pentru că am potrivit pantofii cu centura și cu geanta, acum știu că asta nu merge.

Care este cea mai mare satisfacție pe care o ai/ai avut-o ca blogger?

– Să primesc mesaje de la fete și femei cu întrebări care îmi cer opinia. Mă flatează enorm, faptul că femeile consideră că eu le pot ajuta cumva.

 Te îmbraci în materie de tendințe sau ești mai mult adeptă a hainelor care ți se potrivesc chiar dacă au ieșit din modă?

– În general combin, am piese care țin de ultimile tendințe și am piese de bază care nu țin cont de tendințe, ci de niște reguli universale de bun gust, care trăiesc în timp și arată bine atît acum cît și 5 ani în urmă.

Ce le-ai recomanda celor care vor să-și deschidă un blog de fashion?

– Să nu ezite să o facă, dacă cred că asta e o activitate care le-ar aduce satisfacție.

 Stilul cărei vedete îl îndrăgești cel mai mult și cine este un adevărat fashion icon pentru tine?

– Preferata mea nu e exact o vedetă ci o bloggeriță de modă, Blair Eadie de la Atlantic Pacific. Are un stil  divers și niciodată nu dă greș, într-o zi poate fi foarte feminină, în alta boyish și tot aşa.

 Cât de greu este să împaci meseria de fashion blogger cu cea de mamă?

– Nu dedic blogului foarte mult timp, din păcate, de aceea meseria de mamă vine pe primul plan. Cel mai bine merge atunci cînd le îmbin, fac poze cu piciul și ajunge și el pe blog.

 Ce părere ai despre culorile anului : Serenity și Rose Quartz?

– Superbe culori, pînă cînd am purtat ținute doar în rose quartz, rămîne să încerc și în serenity.

 Care crezi că este diferenţa unui blog de acasă şi unul de peste hotare?

– Nu știu dacă este vreo diferență, așa cum internetul și shoppingul nu prea au limite, un blog de acasă poate avea aceeași audiență ca unul de peste hotare. Diferența rămîne în conținutul blogului și de partea asta e responsabil bloggerul.

 – Dintre toate tendințele acestui sezon pe care le-ai plasa în top?

– Acum că se apropie vara, desigur că o să pun accent pe top-urile fără mîneci și umeri și pe rochiile  vaporoase cu imprimeuri florale.

 Ai vreun sfat pentru mămicile care vor să fie în pas cu moda, dar nu au timpul necesar? Poate vreun life hack sau quick tip?

– În primul rînd, eu nu consider că nimeni nu trebuie să își pună ca scop să fie în pas cu moda, ci mai degrabă să se asigure că au în garderobă piese basic, care li se potrivesc și atunci orice ieșire din casă, fie ea cît de repezită, o să le garanteze o ținută pe plac. Și aici pot să enumăr cîteva piese, care ar ușura existența fiecărei mămici cu un orar plin, care nu are timp de stat în fața oglinzii: cîteva bluze simple în culori neutre și la sigur în dungi, o pereche de blugi care să îi vină ca o mănușă, balerini simpli fără multe aplicații inutile, un sacou negru sau maro și o geantă într-o culoare neutră. Atunci cînd ai o bază bună se poate de diversificat în jurul acesteia cu ușurință.

Acum urmează câteva întrebări care nu necesită răspuns lung:

Ce personalitate te inspiră?  Marissa Mayer
Cât de des faci shopping? Aproape în fiecare săptămînă.
Cum se numește ultima ta carte citită? Why Nations Fail.

Interviu realizat de Rotaru Adriana