Faceți cunoștință, ea este Cătălina Cazacu, o fire creativă, ambiţioasă şi extrem de iubitoare. Pentru ea fiecare zi este un nou început şi o nouă provocare. Care este visul Cătălinei și de ce a ales anume Marea Britanie ca destinație pentru realizarea lui, aflați mai jos.

– Cum începe dimineaţa ta?

– Dimineaţa mea începe cu mii de gînduri şi întrebări la care încerc să găsesc răspunsuri.
De cînd sunt aici, o dimineaţă perfectă mereu include o cană cu cafea fierbinte si o conversație în skype.


– De ce ai decis să iți continui studiile în Marea Britanie? Ce anume studiezi?

– Marea Britanie, şi mai ales Londra a fost mereu locaţia, unde cu adevărat visam să ajung. De la o vîrsta mică, după ce privisem „Harry Potter”, am înţeles că sunt legată de Anglia şi meseria de actor. Nu îmi amintesc, să îmi fi schimbat vreodată părerea. Ştiam mereu că acolo îmi e locul şi acolo trebuie să ajung, indiferent de dificultăţi, de parcă cineva sau ceva mereu mă trăgea în acea parte a lumii. Deci,trecută prin provocări şi oameni necunoscuţi “here i am”, în Anglia, la una dintre cele mai bune şcoli de actorie din UK – „East 15 Acting School”. Cu toate că pe viitor îmi doresc să lucrez în cinematografie, am ales să studiez „theatre acting”, pentru că după părerea mea totul începe de la scenă. Teatrul te invaţă să îţi cunoşti fiecare defect şi calitate pentru a le putea aborda mai tîrziu pe marea scenă, dar şi în viaţă.


– Cum este viața de student acolo? Spune-ne cîte ceva despre costurile de trai : chiria,transportul, mîncarea…

– Viaţa de student e extrem de complicată aici. Well, depinde de persoană. E greu să te adaptezi la climă, oameni, limbă, condiţii, obiceiuri, mentalitate, etc., însa cu timpul înveţi să îţi controlezi emoţiile şi să accepţi că eşti independent şi departe de casă. Chiria, transportul şi mîncarea au preţuri „fabuloase” . La ce salarii primeşte un britanic, aş zice că nu e o problemă pentru ei, însă fiind student şi încă venind din Republica Moldova e oarecum o bătaie de cap. Produsele lor sunt mult mai diverse şi interesante decît cele de acasă. Sunt “pescetariană” şi duc un mod de viaţă sănătos, astfel găsesc în magazinele lor chestii ce mă impresionează de fiecare dată.

– Ce iți lipsește cel mai mult în perioada în care nu ești în Moldova?

– Familia, familia şi înca o dată familia. Sunt extrem de ataşată de ei şi fiind atît de departe, mă prind stînd seri întregi cu faţa în pernă şi gîndindu-mă că aş da orice să îi am aproape. Nu e uşor să fii independent într-o ţară străină, însă ştiu că am un scop şi un vis de împlinit.


– Dragostea față de muzică, de unde vine?

– Muzica e şi ea parte din ‚performance’, o am în ADN-ul meu de cînd mă ştiu. Dragostea pentru majoritatea pieselor bune mi-a trezit-o tata cînd cumpăra în fiecare săptămînă cîte un CD şi dădea boxele la maxim. La inceput, mă enerva la culme, însă cu timpul eram eu cea care a început să le asculte. Muzica e hrana sufletului uman, ne ţine mai aproape unii de alţii şi ne transmite mii de emoţii ce pot fi simţite doar dacă ştim să o ascultăm.


– Cînd planifici să faci o noua piesă?

– Mi-aş dori şi eu să aflu răspunsul la această întrebare. Mă gîndeam că e timpul să fac vreun cover nou, însă sunt în căutare de motivaţie.

 – Unde te vezi peste cinci ani? Crezi că viața ta se va schimba mult?

– Peste cinci ani mă văd jucînd roluri principale în filme şi pe marile scene ale teatrului englez. Îmi doresc cu adevărat o carieră în acest domeniu şi sper să o obţin. Sunt pe drumul corect şi simt că viaţa mi se schimbă treptat în ceea ce îmi doresc, însă “you never know what may happen”.

– Îți plac călătoriile? Ce țări ai vizitat?

– Mă lupt între carieră şi călătorie. Mi-aş dori cîteodată să îmi iau rucsacul în spate şi să fug pentru cel puţin o lună, să văd lumea, să cunosc cum locuiesc şi se descurcă alţii, să mă înţeleg pe mine… Nu am călătorit mult, am văzut doar cîteva ţări dintre cele pe care le am pe listă. Cred că acestea (calatoriile) sunt un motiv în plus la întrebarea: „de ce îmi place atît de mult actoria, cinematografia?”, ai marea posibilitate de a vedea lumea.


– Cînd pleci într-o călătorie ai un buget limitat sau sky is the limit?

– The sky is not my limit, ruşinea şi bunul simţ sunt. Încerc să nu exagerez la cheltuitul banilor care nu sunt facuţi de mine. Savurez din mîncarea mai exotică şi din panorama care mi se deschide în faţa ochilor. Nu cred că am nevoie de ceva mai mult.

– Care este stilul tău personal și după ce criterii îți alegi de regulă hainele și accesoriile?

– Ca şi oricărei femei, îmi place să arăt bine, ceea ce mă face să mă simt bine. Nu aş putea purta haine incomode şi care m-ar dezavantaja. Ador stilul „classic” şi cîteva elemente din cel „grunge” pe care încerc să le combin. De obicei, petrec în magazine mai mult de jumătate de zi pană nu mă decid ce vreau. Tipic :D. Nu am un criteriu anumit după care le aleg. Cel mai des iau în consideraţie cum arată (pe mine) şi cît de comode sunt.


– Unde obișnuiești să faci shopping și care sunt brandurile tale preferate?

– Fiind deja de 2 ani în Anglia am ajuns la concluzia că haine interesante poţi găsi oriunde, aşa că obişnuiesc să fac shopping atît în ZARA sau H&M, precum şi la marketurile second-hand şi charity shops. Niciodată nu ştii unde poţi găsi un T-Shirt cu imprimeu NASA (pe care il caut nebuneste) sau o eşarfă vintage.


– Unde ai întîlnit cei mai stilați oameni ?

– Uhh, complicată întrebare. Nu cred că am călătorit destul pentru aţi răspunde la această întrebare.

– Ce părere ai despre felul în care se îmbracă moldovenii?

– Moldova, ca şi oricare altă ţară este alcătuită, atît din persoane ce pot combina o varietate de stiluri, nu le e frică de culoare şi sunt gata de noi experimente, cît şi din cele care nu sunt interesate şi nu le pasă de cum arată. Vestimentaţia a devenit un mijloc de exprimare a personalităţii noastre, oferind indicii despre micile lucruri care ne caracterizează. Unii moldoveni uită cîteodată că o pereche de jeansi, un maiou alb şi un accesoriu mărunt arată mult mai stilat decat o jachetă ‘kitsch’-oasa cu strasuri.


– Care sunt hobby-urile și ocupațiile tale off-line?

– Şcoala de actorie îmi ocupă mai tot timpul liber, însă reuşesc cîteodată să pictez  sau să citesc o carte nouă pentru a uita de rutina zilnică. Ador plimbările lungi, pe străzile Londrei, unde fiecare colţ îţi deschide o nouă poveste a vieţii de aici. Obişnuiesc să mă rătăcesc în părţile aglomerate ale oraşului, să caut case bizare, locaţii ce nu sunt indicate în nici un ghid turistic pentru a mă pierde şi găsi din nou.

– Unde ar vrea să ajungă Cătălina Cazacu și ce planuri are pe viitor?

– Cătălina Cazacu şi-ar dori să ajungă o actriţă renumită şi de succes care le-ar demonstra celor de aici, că poţi obţine ce îţi doreşti indiferent de ce naţionalitate eşti şi de unde vii. Am un scop şi un vis de îndeplinit. Îmi doresc să fiu una dintre persoanele, care fac o diferenţă în aceasta lume rece în care trăim. Vreau să ştiu că nu am vizitat-o zădarnic, că am facut un suflet să zîmbească, am schimbat o gîndire, am produs o schimbare.

– Care era visul tău când erai mică? Dar care este visul de acum?

– Ehehei. De ţi-aş zice care e visul meu nu s-ar îndeplini, pentru că a ramas acelaşi chiar şi după atîţia ani.

“G.U.Y.”-Lady Gaga (Cover by Cătălina Cazacu)

Interviu realizat de: Victor Glinjan