O geantă care să te scoată din reflectoarele obișnuite, o ținută irepetabilă și incomparabilă, aceasta oferă Bookletta. Este o adevărată invenție, adusă femeilor de către Rusanda Cojocaru. Pentru a vă povesti mai multe am discutat cu fondatoarea genții pentru cărți.

– Pentru cine este creată Bookletta?

– Bookletta este geanta pentru femeia puternică, activă, îndrăgostită de cărți și călătorii. Este pentru acele persoane, care, ca și mine, nu vor sa fie uniforme în societate, ci să iasă în evidență prin lucrurile care le deosebesc.

– Ce mesaj poartă ea pentru tinerii ce sunt în pas cu noile tendințe?

– Mesajul este unul simplu- titlul unei cărți te reprezintă mai frumos decât orice nume de brand! Nu ești ceea ce porți, nu ești ceea ce vrei să fii sau ce își doresc alții să fii. Ești ceea ce citești și PUNCTUM.

– Designul se elaborează în pas cu moda sau te conduci după alte criterii?

– Designul genților Bookletta este în mod evident corelat cu tendințele globale în materie de marochinărie, dar are imprimat și o puternică amprentă personală. Cred, atât în trenduri, cât și în designul care nu se demodează, care trebuie să fie în primul rând legat de comoditatea posesoarei și de sănătatea ei.

– Impune Bookletta un anumit stil posesoarei?

– Nu aș spune că impune un stil, mai degrabă se potrivește cu orice stil preferi. Ești o persoană mai cochetă și feminină? Alegi Bookletta MINI. Ai nevoie de o geantă “solidă” de birou în care să-ți porți laptopul și documentele? Bookletta MAXI. Ești sport, ai o ținută lejeră? Bookletta SAFARI. Preferi stilul retro-fab? Bookletta MIDI.

– Ce modele sunt vedete în această primăvară?

– În această primavară sub lumina reflectorului se află rucsacul, se poartă pe un umăr, lejer, cu ținute elegante sau casual. Bookletta Backpack are o baretă specială care îi permite să fie purtat pe ambii umeri, pe unul singur, sau printr-o mișcare, să se transforme în “bucket bag”- alt trend al sezonului.

– Cum ai descrie femeile care poartă Bookletta?

Citește ca și cum ar respira, în vacanțe, în mașină, în transport public, din picioare, din mers. Ea știe că nu este perfectă, dar știe că și în asimetrie există frumusețe. Dar, mai ales, că lumina exterioară vine de multe ori din calitățile lumii interioare a unei ființe umane.

– Care este sursa ta nesecată de inspiratie?

– Oamenii din jurul meu pe care îi iubesc, care știu să-mi spună cuvintele potrivite la momentul potrivit, care mă citesc “ca pe o carte deschisă”, care nu întotdeauna mă menajează, ca să ies din zona mea de siguranță. Pentru că atunci când iubești pe cineva, vrei să îl ajuți să crească, să evoluați împreună.

– Ți s-a întîmplat ca clienta să revină după o a doua geantă?

– Sigur că da, de cele mai multe ori așa se întamplă. Am deja un numar de cliente care cumpără de ani buni Bookletta, iar câteva mi-au mărturisit că nu au mai cumpărat alt tip de geantă între timp. Asta se întâmplă pentru că Bookletta oferă ceva în plus față de o geantă normală, la care nu mai poți reveni cu ușurință.

– Cum îți definești stilul tău vestimentar?

– În primul rând, mă plictisesc blugii- poate pentru că adolescența generației mele a însemnat blugi, 7 zile din 7. Astăzi, mă vedeți în rochii și fuste, pantalon-fustă, salvari și crop tops combinate cu coliere mari, în stil african, cercei asimetrici și inele mid-finger-rings. Am o slăbiciune pentru haine vintage, în special pentru rochii midi și kimonouri. Garderoba mea înseamnă mult roșu, roz și galben. Nu port negru decât la ocazii speciale sau care impun această culoare. Iubesc culorile, cred că trebuie să le scoatem mai mult la plimbare pe stradă și să conștientizăm efectele fiziologice de tip pozitiv pe care le au asupra organismului nostru.

Interviu realizat de: Victroia Anna