Da, bărbații poartă haine cu imprimeuri florale și chiar cu stil și atitudine. E indicat să iți imbunătățești garderoba în fiecare primăvară, dar merită să ții cont de cîteva detalii astfel încît să îți pui cît mai bine în evidență ținutele cu imprimeuri florale

Imprimeurile florale au devenit un must have în garderoba masculină din sezonul Primăvară/Vară 2016. Astfel, hainele colorate și-au făcut loc de la ținutele din trei piese pînă la simplele accesorii. Vei vedea că e mult mai ușor decît crezi să încorporezi haine imprimate în garderoba ta actuală. Totul ține de bun gust.

imprimeu floral 1

Mărimea contează

E prea ușor să lași termenul “imprimeuri florale” să evoce doar o stare de vară din Hawaii. Să măsori dimensiunea și “volumul” imprimeurilor florale este întotdeauna o mișcare inteligentă. Nuanțele luminoase pot fi distractive, dar hainele cu imprimeuri subtile sunt mult mai ușor de purtat – gîndește-te la o grădina înflorată din Anglia, nu la un perete tapetat, plin cu flori.

imprimeu floral 2

Începe cu o cămașă cu imprimeuri florale mici, tocmai ca să îți fie mai ușor. Stilul Hawaiian e cumva depășit, așa încît atunci cînd vine vorba despre stil, mai puțin este întotdeauna mai mult.

Pune accentul pe ce trebuie

În ultimele sezoane s-a pus accentul pe imprimeurile florale monocrome, precum cele inspirate din ținutele surferilor. Însă, o abordare tradițională a imprimeurilor înseamnă și culoare. Ceea ce reprezintă un alt imbold în încorporarea florilor în ținutele tale vestimentare din această primăvară. Întotdeauna ține cont de nuanțele florale naturale atunci cînd vrei să compui o ținută.

imprimeu floral 3

Cheia pentru a purta un imprimeu floral luminos e să alegi o cămașă în nuanțe neutre și să potrivești pantalonii cu acea culoare. Spre exemplu poți să porți o cămașă bleumarin cu imprimeuri florale bej și pantaloni Chinos maro deschis, spre bej. Sau poți să porți o geacă tip biker cu imprimeuri florale și în rest o ținută în aceeași culoare.

Potrivește bine hainele

În conștiința masculină, imprimeurile florale sunt asociate cu lunile de vară. E ușor să porți o haină colorată alături de o pereche de pantaloni scurți și un tricou uni, iar această apariție nu merită să o păstrezi doar pentru ieșirile de după job. Ci dimpotrivă, chiar și în ținutele office poți să inserezi accesorii și detalii înflorate.

imprimeu floral 4

Evident, evită să porți o ținută 100% înflorată și adoptă doar cîte o piesă vestimentară reprezentativă pentru acest tip de ținute, evident cu elemente pe care deja le ai în garderobă.

Autor: Adriana Rotaru
Sursa foto: blog.don-men.com