A ajuns în America ca și mulți alți tineri, adică cu ajutorul programului “Work and Travel”. Și-a finalizat studiile acolo. Este o mămică împlinită și totodată o fashionistă iscusită. Are un blog de modă și spune că e o fire mai “băiețoasă”, care adoră să experimenteze diferite stiluri. Ce secrete are Marina în materie de modă, shopping și altele, afli mai jos.

– De cîți ani ești în Statele Unite și cînd ai decis că vrei să rămii acolo?

– În iunie voi face 8 ani de cînd m-am mutat cu traiul în Statele Unite. Venisem doar pe vară, dar mi-am schimbat planurile atunci cînd am fost admisă la colegiu.

– Ce te-a determinat să-ți deschizi un blog despre modă?

– Mi-a apărut ideea încă în 2009, cînd am descoperit lumea vlog-urilor de modă de pe YouTube. Inițial vroiam să-mi fac și eu unul, însă din motiv că lucram 40 de ore pe săptamînă și mai mergeam la colegiu seara, nu aveam timp. Mult mai tarziu, cînd ieșisem în concediul de maternitate și aveam prea mult timp liber, am hotărît să-mi fac totuși un blog.

DSC00806-1024x683

– Pe parcursul anilor ți s-au schimbat preferințele în materie de modă?

– Desigur, cred că fiecare experimentează și încearcă diferite stiluri pîna își găsește unul aparte. Eu iubeam să experimentez, am fost și criticată de unii, însă mereu am fost confidentă și nu-mi păsa ce spune lumea. Din fericire, astfel de  momente au fost mai rar întîlnite și nu mi-au tăiat pofta de a încerca tendințe noi. Sunt mai baietoasă in preferințe, rar port fuste, dar și atunci adaug o geaca tip biker sau botine, fiindcă nu mă simt în pielea mea cînd sunt prea “feminină”.

– Ce ne poți spune despre stilul vestimentar al americanilor? 

– În marea majoritate, americanii se îmbracă simplu, lejer și confortabil. Desigur, în orașe mari ca New York și Los Angeles oamenii sunt mult mai sofisticați și sunt într-un pas cu ultimele trenduri. Îmi place că aici poți să te îmbraci cum vrei și nimeni n-o să se uite urît la tine.

DSC00695-copy-1080x1564 IMG_4553

– Pentru ce brand-uri sau magazine optezi atunci când mergi la shopping ?

– Fac shopping mai mult on-line, de obicei știu ce vreau să-mi cumpăr și caut pe mai multe web site-uri pîna ce găsesc ceea ce-mi place. Am cel puțin zece app-uri în telefon, pe care le folosesc mereu atunci cînd vreau să procur ceva.

– Pe lângă asortarea perfectă a pieselor vestimentare, ce alte pasiuni mai ai?

– Cea mai mare pasiune a mea e designul interior și după urmează toate celelalte. Îmi place mult și arta fotografiatului. De asemenea, sunt obsedată și fascinată de istoria secolelor XVII si XIX, citesc și privesc toate filmele si cărțile pe care le pot găsi despre acea perioadă.

DSC_0060-682x1024

– Ce haine din garderobă te fac să ieși din anonimat?

– Nu hainele cît accesoriile. Nu sunt extravagantă în haine, dar îmi plac accesoriile neobișnuite. Încălțămintea și gențile sunt slăbiciunile mele. Eu cred că datorită unui accesoriu deosebit, poți transforma și cel mai simplu outfit în unul special.

– Pe lîngă faptul că îți place să calătorești și să te ocupi cu blog-ul, mai ești și mamă. Cum le reușești pe toate?

– Nu fac blogging full-time, deși mi-aș dori enorm și sper să o fac în viitor. Fetița mea are deja patru ani și e mai independentă, de aceea îmi este mult mai ușor acum. Să călătorești cu familia nu e greu, dacă e bine plănuit. Noi încercăm să călătorim cel puțin de două ori pe an și de fiecare dată alegem o destinație nouă.

– Te conduci după cele mai fresh tendințe în materie de fashion?

– Ca fashion blogger, nu pot să nu fiu în pas cu tendințele. Sunt informată bine dar nu le urmez neapărat pe toate. Trebuie să-ți cunoști bine corpul și să știi ce te avantajează și ce nu. Cu trecerea anilor, am observat că sunt mult mai “mofturoasă” la ceea ce-mi cumpăr.

– Preţul hainelor contează pentru tine?

– Nu contează prețul ci calitatea. Din păcate cu cît calitatea e mai bună, cu atît prețul e mai mare. De obicei investesc în piesele clasice, care știu că vor fi relevante și peste 10 ani. Înainte îmi cumpăram 10 piese vestimentare ieftine, acum îmi iau doar una la prețul celor zece, dar știu că merită. Am aruncat saci cu haine, aprope noi, fiindcă cumpăram fără să mă gîndesc.

Acum urmează câteva întrebări care nu necesită răspuns lung:

– Ce personalitate te inspiră?

– Mă inspiră oamenii pasionați de ceea ce fac, care sunt mereu “flămînzi” să afle și să încerce ceva nou.

– Cât de des faci shopping?

– După dispoziție. Se întîmplă să nu procur nimic două luni ca în a treia să-mi iau prea multe.

– Cum se numește ultima ta carte citită?

– Charles Dickens – “A Tale of Two Cities”

Autor: Adriana Rotaru
Sursa foto: livelovefashion.co