Cum să alegi o tunsoare nouă pentru păr scurt, mediu și lung, pentru ca ea să accentueze frumusețea naturală a feței, fără de a neglija și moda? Vedeți detalii despre acest lucru într-o instrucțiune formată din două articole.
O tunsoare ideală arată stilat, corespunde ultimilor tendințe de modă, nu cere aranjamente exagerate, se potrivește pentru orice tip de față, și… nu există. Într-adevăr, nu există o tunsoare universală, care să se potrivească oricăreia dintre noi. De aceea, e de datoria fiecăreia să alegem corect lungimea și forma.
Pentru a identifica tunsoarea cea mai potrivită pentru tine, trebuie să determinăm care este tipul feței tale. Fetele care cunosc această informație își aleg cu ușurință cele mai reușite tunsori și coafuri. În copilărie, desenam prințese cu fețe ovale identice. Ca atare, fețele oamenilor se divid în șase tipuri generale. Este complicat să determinăm care este tipul feței noastre, privindu-ne în oglindă și fără de a avea niște instrucțiuni. Mai jos, găsiți caracteristicile a trei tipuri de forme faciale.

1.Fața OVALĂ:
O astfel de față are lungimea mai mare de 1,5 ori decît lățimea, conturul bărbiei este unul rotunjit și fruntea un pic mai lată decît bărbia. Posesoarea unei fețe ovale poate să-și permită orice experimente cu tunsorile. Această formă este neutră și nu impune limite în alegerea coafurii. În cazul că ai fața ovală, cele mai bune frizuri ale tale sunt: bob pînă la bărbie, o tunsoare lungă și ondulată sau care.

Untitled

2. Fața ROTUNDĂ:
Obrajii bolfoși. Lungimea e aproximativ egală cu lățimea, bărbie rotungită și plinuță – toate acestea, sunt caracteristicile feței de formă rotundă.
Încercați o tunsoare „vioaie” de lungime medie, cu o cărare pe diagonală, păr lung și ondulat strîns în coadă într-o parte și tunsori alungite de tip „cascad”.
Evident contraindicat: bob cu breton drept, coafură netedă pixie sau creții desprinși de lungime medie.

Untitled1

3. Fața PĂTRATĂ:
În cazul unei forme pătrate a feței  și lățimea și lungimea ei sunt aproximativ egale, distanța dintre extremele maxilarelor corespunzînd lățimii frunții. Bărbia poate avea formă pătrată.
„Amicii” tăi: Cascad alungit cu breton aranjat pe o parte, păr lung și ondulat, tunsoare bob pînă la bărbie.
NU SE RECOMANDĂ:  tunsoare pixie cu breton drept, păr neted adunat într-o coadă, tunsoare bob cu lungimea pînă la linia maxilarului.

Untitled3

Autor: Nadejda COȚAGA
Sursa foto:  www.pinterest.com