Cristina Surdu este o bloggeriță care locuiește în Italia, dar originară din Moldova. Fashion blogul ei este urmărit și adorat de o mulțime de femei, tinere și mai ales fashioniste. Garderoba ei este plină cu accesorii și piese vestimentare, dar spune că face foarte rar shopping. Să o cunoaștem mai bine pe Cristina și secretele ei.

Când ți-ai dat seama că moda este pasiunea ta și cum ți-a influențat aceasta viața?

Mereu am fost pasionată de modă. Când eram mai mică,colecționam reviste de modă. Când am descoperit internetul am început să salvez poze cu diferite ținute, să urmăresc bloguri de modă. Cu trecerea anilor am hotărât să îmi creez și eu un blog și să mă aprofundez în acest domeniu. Nu pot spune că moda este viața mea sau că fără aceasta nu aș putea trăi, însa recunosc că îmi place enorm de mult. Mi-am ”creat” un hobby căruia îi dedic  mult timp și care îmi aduce o mulțime de satisfacții. Îmi place într-adevăr.

Ținutele tale zilnice corespund cu starea ta de spirit din ziua respectivă?

Daaaa, foarte mult. Când sunt binedispusă și ținutele mele ”zâmbesc” . În acea zi reușesc să creez ținute minunate. Deseori le fotografiez și le țin ca idee pentru zilele în care nu am chef de a mă găti mult (zâmbește) .

Ce sau cine te inspiră în crearea și asortarea ținutelor tale?

Mă inspir din postările de pe pinterest sau de pe blogurile de modă. Însă cel mai des, reușesc să creez ținute frumoase atunci când sunt singură acasă, muzica la maxim și încep să asortez o haină cu alta.

Ce ai vrea să învețe cititoarele tale din Moldova de la tine și ai observat vreo evoluție în ultimii ani?

Aș vrea mult ca blogul meu să fie o inspirație pentru cititoarele mele. Deseori chiar mă întreb, dacă blogul meu este pentru cineva o sursă de inspirație, dacă aici acea persoană  găsește mereu o idee și este mereu nerabdatoare să vadă o ținută nouă pe blog sau pe rețelele de socializare unde mă urmărește. Oricum, am observat că majoritatea fetelor care îmi citesc blogul, îmi comentează postările, se îmbracă bine. Și da, cred că lucrurile încet, încet se schimbă și în Moldova.

De mulți ani locuiești în Italia, această țară ți-a influențat cumva stilul vestimentar?

Enorm de mult. Un lucru care diferențiază mult femeiele de aici, cu acelea din Moldova sunt pantofii cu toc. Eu am început să îi port rar ziua, atunci când sunt în oraș pentru a face cumpărături sau  o plimbare. Îi port doar seara sau pentru un eveniment. Femeile de 40-50 ani poartă și ziua tocurile și sunt îmbrăcate elegant. Însă vei vedea foarte rar fete tinere cu tocuri sau rochii extravagante în timpul zilei prin oraș. Am învățat să mă îmbrac mai simplu, adecvat situației și să îmi fac mai puține probleme atunci când ies din casă.

Recent ai fost în Dubai, ce amprentă și-a  lăsat stilul vestimentar al femeilor de acolo în sufletul și imaginația ta?

Am rămas uimită de frumusețea femeilor din Dubai. Sunt foarte ingrijite, machiate perfect, părul des și aranjat. Nu prea am văzut ținutele lor, deoarece chiar dacă aveau fața descoperită, deasupra hainelor îmbrăcau chadorul (haina neagră) . Pot zice însă, că am apreciat mult accesoriile lor. De la genți la bijuterii. Erau și multe femei acoperite din cap până-n picioare și am rămas puțin,puțin impresionată.

Care sunt activitățile tale în afara blogului, atunci când ești offline?

Îmi place să călătoresc, să merg undeva măcar pentru o zi. Când am timp liber fac jogging sau o plimbare prin parc. Îmi place să merg la florăreasa mea și să îmi cumpăr flori proaspete. Am și un job, lucrez part-time într-un magazin de haine. Îmi place să pregătesc ceva gustos și să organizez acasă cine frumoase cu prietenii. Să fac shopping,să mă văd cu mama mea,să ies cu prietenele.

Fiind o iubitoare de călătorii, care este țara vizitată care te-a impresionat cel mai mult?

Eu sunt îndrăgostită de Spania. Iubesc absolut totul la ea: orașele, insulele, cultura, muzica, mâncarea, aerul care predomină acolo.

Care sunt piesele vestimentare la care nu ai renunța niciodată și le porți tot mai des?

Nu aș renunța la pantaloni, fusta midi, adidași, jacheta biker si pălăriile.

Acum urmează câteva întrebări care nu necesită răspuns lung:
– Ce personalitate te inspiră?
Vorbind de modă: Olivia Palermo și Julie Sarinana. Vorbind de viață: mămica mea- o femeie puternică, optimistă, plină de viață, prietenoasă și mereu cu zâmbetul pe buze.
– Cât de des faci shopping?
De când am blogul și colaborez cu diverse magazine online, fac shopping foarte puțin, o dată sau de două ori pe lună.
– Cum se numește ultima ta carte citită?
”Siddhartha” de Hermann Hesse

Autor text: Ignat Laura